Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-07@00:05:29 GMT

نرخ سپرده‌های بانکی، علت ریزش شاخص بورس است

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۸۵۰۱۵

نرخ سپرده‌های بانکی، علت ریزش شاخص بورس است

کارشناس پولی و بانکی تاکید می‌کند که نرخ ۲۲ درصد اعلام شده نرخ سود سپرده نیست و فقط رقمی است که بانک مرکزی برای سقف نرخ بهره بانکی تعیین کرده است. باید توجه داشت که این دو باهم فرق دارند. نرخ سود سپرده را خود بانک‌ها زیر نظر بانک مرکزی اعلام خواهند کرد. به گزارش پول نیوز، پس از افزایش نرخ بهره بین‌بانکی توسط شورای پول و اعتبار برخی سقف بهره بانکی اعلام شده، که ۲۲ درصد است، را به اشتباه نرخ سود سپرده می‌خوانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین این‌طور تفسیر می‌کنند که یکی از علت‌های ریزش شاخص بورس در روزهای اخیر افزایش نرخ سود سپرده بوده است. در ادامه نظر برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی در این‌باره را می‌خوانید:

کامران ندری، کارشناس پولی و بانکی، در واکنش به گفته‌ها و نوشته‌ها افراد در این خصوص عنوان می‌کند که نرخ ۲۲ درصد اعلام شده نرخ سود سپرده نیست، فقط رقمی است که بانک مرکزی برای سقف نرخ بهره بانکی تعیین کرده است. باید توجه داشت که این دو باهم فرق دارند و نرخ سود سپرده را خود بانک‌ها با توافق هم و زیر نظر بانک مرکزی اعلام خواهند کرد که احتمالا با این نرخ متفاوت است.

او عنوان می‌کند: افزایش نرخ سود در بازار بین‌بانکی بانک‌ها را با این مساله مواجه می‌کند که اگر دچار کسری شوند، برای تامین کسری خود نرخ بهره بالاتری را پرداخت کنند. بنابراین این نرخ بالاتر باعث می‌شود بانک‌ها در خرید دارایی جدید و یا تسهیلاتی که پرداخت می‌کنند، محتاط‌تر عمل کنند و کاری کنند تا با ریسک نقدینگی مواجه نشوند چرا که تامین کسری در پایان روز با این نرخ موجب می‌شود، هزینه تمام شده‌شان افرایش یابد.

به گفته ندری این احتمال وجود دارد که بانک‌هایی که با مشکل مواجه هستند و نمی‌توانند از بازار بین‌ بانکی تامین کنند، بخواهند با پیشنهاد نرخ سود بالاتری حجم سپرده‌هایشان را بالاتر ببرند تا منابعشان تامین شود. ولی در نهایت با مانعی مواجه هستند و آن شورای پول و اعتبار است که به آنان اجازه نرخ بالای ۱۶ درصد را نخواهد داد.

او بار دیگر تاکید می‌کند: مردم توجه کنند که این ۲۲ درصد نرخ سقف بهره بین‌بانکی و برای جبران کسری بانک‌ها است تا جلوی خلق پول توسط آنان را بگیرد و ربطی به سود سپرده ندارد. برای نرخ سپرده خود بانک‌ها باید تصمیم بگیرند اما هر نرخی که انتخاب می‌کنند باید نتیجه فعالیت‌های آنان باشد.

به اعتقاد این کارشناس منطقی این است که بانک مرکزی نرخ را در بازار بین‌بانکی هدایت کند و در امور مربوط به سود داخلی بانک‌ها مداخله مستقیم نداشته باشد مگر زمانی که متوجه شود بانک‌ها صورت‌های مالی درستی ندارند. در این حالت لازم است برای اصلاح آنان وارد شود و برایشان برخی محدودیت‌هایی از جمله نرخ سود سپرده تعیین کند. در این صورت نرخ را فقط برای چند بانک‌ خاص مشخص کرده و سایر بانک‌ها خودشان بر سر نرخ جدید به تقاهم خواهند رسید.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار بانک مرکزی نرخ سود سپرده بانکی کسری بودجه نرخ سود سپرده بانک مرکزی بین بانکی نرخ بهره ۲۲ درصد بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۵۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف روزانه تراکنش های بانکی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد

امتداد - طبق اعلام بانک مرکزی، سقف تراکنش بانکی روزانه بسته به نوع انجام عملیات تراکنش از پنج تا ۴۰۰ میلیون تومان متغیر است. همچنین سقف خرید روزانه از طریق دستگاه خودپرداز از ۵۰ میلیون برای هر کارت تا ۲۰۰ میلیون تومان برای تمام کارت‌های هر فرد متغیر است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزارهای پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.

همچنین، سقف خرید روزانه از طریق درستگاه های کارتخوان با یک کارت ۵۰ میلیون تومان و با تمام کارت‌های هر فرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان مجاز است.

علاوه بر این، سقف انجام تراکنش و عملیات انتقال وجه از طریق ساتنا و پایا به صورت غیر حضوری ۲۰۰ میلیون تومان و به صورت حضوری در شعب بانکی ۴۰۰ میلیون تومان است. همچنین، سقف مبلغ انتقال ساتنا در شعب بانکی با ارائه مستندات، بدون محدودیت است.

گفتنی است؛ حداکثر برداشت وجه در خودپردازها برای هر کارت بانکی مانند گذشته ۲۰۰ هزار تومان است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • سقف روزانه تراکنش های بانکی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • ریزش ۲۰ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • افت بیش‌از ۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس در شروع معاملات
  • لحظه به لحظه با بورس / کاهش هزار و ۶۱۹ واحدی شاخص کل
  • کاهش هزار و ۶۱۹ واحدی شاخص کل بورس
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟
  • ریزش ۵ هزار واحدی شاخص بورس
  • رشد ۱۲۰۷ هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • افزایش ۴۲۶ واحدی شاخص کل بورس