Web Analytics Made Easy - Statcounter

بغزیان گفت: اگر دوباره وزرا درگیر نشوند و قیمت گذاری عادلانه‌ای هم برای دارا دوم صورت بگیرد، بورس مجددا از طریق صندوق ETF  تا پایان شهریور برمی گردد. گروه بورس، بانک و بیمه بانک مرکزی: آلبرت بغزیان، استاد اقتصاد دانشگاه تهران پیرامون نوسانات هفته اخیر بورس و نقدینگی حاصل از فروش سهام به بازارنیوز گفت: نقدینگی هفته‌های اخیر (از ۱۷ مرداد به بعد) از بورس خارج نشده، چون که عده‌ای فروختند و عده‌ای به همان مقدار خریدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مقداری که بعنوان ما به التفاوت از بورس خارج شده و می‌گویند ۲۵ درصد کوچک شده، مجددا به بورس بازمی‌گردد و شکی در آن نیست.

وی تاکید کرد: کوچک شدن بورس است، اما از یک حدی به بعد طبیعی نیست؛ اینکه چه اتفاقی افتاده که عرضه حقوقی‌ها زیاد شده و حقیقی‌ها هم همراهیشان کردند باید بررسی کرد، اما ورود دوباره آن نقدینگی به بورس، اجتناب ناپذیر است.

بغزیان پیرامون این موضوع که چقدر امکان دارد نقدینگی خارج شده از سهام، وارد بازار‌های دیگر شده باشد، توضیح داد: نرخ دلار تغییری نکرده و بنده کاملا معتقدم نرخ ارز تحت نظر بانک مرکزی است؛ زیرا اگر بانک اراده حفظ آن را نداشت تاکنون بالاتر رفته بود. همچنین در بازار مسکن هم دچار رکود هستیم و این بازار به افت شاخص بورس، عکس العملی نشان نداد و بازار خودرو هم تحت تاثیر دلار و ارز است و تغییری نداشته است.

وی افزود: موضوعی مهم این است که در حال حاضر پول سهام فروخته شده کجاست؟ تحت اختیار کارگزاری ها، صندوق‌ها یا دست خود کاربرهاست؟ پیشنهاد بنده از اول این بود که غیر حرفه ای‌ها از ابتدا کنترل سهام شان را به صندوق‌های سرمایه گذاری بسپارند. به نظر من مردم منتظرند بازار برگردد تا دوباره در بازار بورس حضور پیدا کنند.

این استاد دانشگاه پیرامون تاثیر حقوقی‌ها در ریزش اخیر، تصریح کرد:علیرغم بسیاری از اقتصاددانان، من معتقدم حقیقی‌ها نبودند که باعث ریزش بورس شدند، بلکه کاربران حقوقی بودند که هیجانی عمل کردند و آمار آن‌ها کاملا قابل رسیدگی و پالایش است.

وی در پایان افزود: اگر دوباره وزرا درگیر نشوند و قیمت گذاری عادلانه‌ای هم برای دارا دوم صورت بگیرد، بورس مجددا از طریق صندوق ETF  تا پایان شهریور برمی گردد. برچسب ها: بورس ، بازار سرمایه ، سهامداران لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Jor

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه سهامداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۵۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح اقدامات سازمان بورس بعد از وقایع اردیبهشت سال گذشته

معاون نظارت بر بورس ها و ناشران و مدیر نظارت بر بورس ها با اشاره به وقایع رخ داده در تاریخ ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت سال گذشته، مجموعه اقدامات سازمان بورس بعد از تاریخ مذکور را شرح دادند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رضا عیوضلو، معاون نظارت بر بورس ها و ناشران با اشاره به وقایع 17 اردیبهشت سال گذشته و انتشار با تاخیر مقدار مصوب نرخ خوراک گفت: مجموعه اقدامات سازمان بورس بعد از تاریخ مذکور نیاز به ارائه دارد. بعد از آنکه در تیرماه مصوبه نرخ خوراک منتشر شد، همکاران ما در نظارت بر بورس ها معاملات در آن تاریخ 17-18 را بررسی کردند. بررسی ها در چند بعد بود که کلیات آن را مطرح میکنم.

وی ادامه داد: اولین کار بررسی معاملات اشخاصی بود که در لیست دارندگان اطلاعات نهانی بودند، بود که آی پی این افزاد بررسی شد. قصد ما این بود که افرادی که مضنون به معامله بر اساس اطلاعات نهانی بودند بررسی شود.

عیوضلو گفت: از بررسی های صورت گرفته، موضوع چشم گیری عاید نشد و ما گام بعدی را شروع کردیم. که بررسی لیست افرادی بود که در تاریخ مذکور بیشترین فروش را داشتند که بالغ بر 2400 شخص حقیقی و حقوقی بودند که مجدد آن ها هم فیلتر شدند و در نهایت به لیست 500 نفره رسیدیم و الگوی معاملاتی افراد را بررسی کردیم. در نهایت به یک لیست 40 نفره از افراد رسیدیم که مشکوک به استفاده از اطلاعات نهانی در تاریخ 17-18 اردیبهشت بود.

معاون نظارت بر بورس ها و ناشران گفت: این لیست به مرجع قضایی ارسال شد و آن مرجع هم بررسی های خودش را آغاز کرده و اسلاعات تکمیلی را از ما گرفته است.

همچنین قادر معصومی، مدیر نظارت بر بورس ها نیز با اشاره به مجموعه اقداماتی که توسط سازمان بورس بعد از تاریخ مذکور انجام داده است، گفت: مجموعه فعالیت های سازمان بورس عبارت است از: 1-بررسی مجدد کلقه هشدارها و تریگر های نظارتی2- شناسایی ای پی سازمان برنامه و بودجه و نهاد ریاست جمهوری و …3- تهیه گزارش ماتریسی از معاملات 4-انجام مکانبه در خصوص اخذ فهرست کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی درگیر در فرایند مصوبه نرخ خوراک5- تهیه فهرست اشخاص با بیشترین خالص ارزش افزوده فروش در روز 17-18 اردیبهشت7- تحدید جامعه اماری کد های حقیقی مشکوک8- انجام 16 فقره مکانبه با نهادهای دولتی که ظن اطلاع از مصوبه مذکور را داشتند 9- انجام 6 فقره مکاتبه با نهاد های دولتی در خصوصی اعلام فهرست دارندگان اطلاعات نهانی 40 نفر به مراجع قضایی احضار شدند

لازم به ذکر است مشخصا مکاتبات با وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و دولت بوده است و بین این سه ارگان بانک مرکزی هیچ پاسخی نداده است.محمد جوانمردی، معاونت حقوقی، مدیر امور حقوقی و انتظامی سازمان بورس در نهایت اعلام کرد که 40 نفر متهم شامل اشخاص حقیقی و حقوقی به دستگاه قضایی احضار شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • تشریح اقدامات سازمان بورس بعد از وقایع اردیبهشت سال گذشته
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • دو روی سکه معلم بلاگری/کاهش هوش هیجانی دانش آموزان با تولید محتوا از آن‌ها
  • سود حداقل 28 درصد سالیانه تضمینی با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق املاک و مستغلات «امین شهر»
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص