Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن رئیس‌جمهوری امریکا و بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس در مورد ایران گفت‌وگوی تلفنی داشتند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کیهان

فاصله‌گذاری اصلاح‌طلبان با دولت مردم را به آنها بی‌اعتمادتر می‌کند

یک روزنامه زنجیره‌ای می‌گوید: پروژه جداسازی اصلاح‌طلبان و اصلاحات از دولت کلید خورده است.

آرمان با اشاره به کش‌و قوس‌های اخیر میان این طیف و برخی دولتمردان نوشت: اگرچه دولت با حمایت اصلاح‌طلبان روی کار آمده، در روزهای منتهی به انتخابات به نظر می‌رسد برخی چهره‌های مطرح این جریان تلاش می‌کنند با اجاره‌ای خواندن دولت و برداشتن حمایت حزبی، مسیر خود را برای کسب رای در انتخابات ۱۴۰۰ هموار می‌کنند. علاوه بر اینکه چنین رویکردی نمی‌تواند نافی حمایت احزاب و افراد سرشناس اصلاحات از دولت در انتخابات‌ها باشد، باید این نکته را در نظر گرفت که افراد قابل و توانمند کشور نیز اعتماد خود را به حمایت اصلاحات از دست می‌دهند.

به نظر می‌رسد عده‌ای کامیابی خود را در انتخابات ۱۴۰۰ در گروه فاصله گرفتن از دولت ارزیابی می‌کنند. اما جدا کردن مسیر اصلاح‌طلبان از دولت، این هراس را در دل افراد شایسته و دارای صلاحیت جریان اصلاحات به وجود خواهد آورد که در صورت نارضایتی اصلاح‌طلبان از دولت تحت حمایت آن‌ها، مساعدت این جریان به تقابل بدل خواهد شد. همین امر اعتماد به جریان اصلاحات را میان بدنه مردمی دچار آسیب می‌کند و از سوی دیگر افراد توانمند با ملاحظات بیشتری حاضر به نامزدی از سوی این جریان می‌شوند. با تمامی این احوال دولتی‌ها در قبال رویکرد اصلاح‌طلبان ساکت نبودند. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری در واکنش به اظهارات مذکور تصریح  کرد: آنها با نگاهی به گذشته ببینند قبل از این دولت چه شرایطی داشته‌اند و فعالیت‌های آنها در چه حدی بوده است. این دولت همفکران آنها را در استانداری‌ها و سمت معاونت وزیر به کار گرفته و امروز به جای تشکر، طلبکار هم شده‌اند و حرف‌های بی‌ربط می‌زنند و الان که زمان انتخابات شده در پی یک سری حرف‌های بی‌پایه و اساس هستند.»

اکثریت اروپایی‌ها معتقدند تکیه به آمریکا اشتباه است

اکثریت اروپایی‌ها معتقدند ساختار سیاسی آمریکا درهم شکسته است.

به گزارش رادیو فرانسه، اخیرا یک نظرسنجی به سفارش اندیشکده Europeam Coumcil on Foreign Relations از ۱۵ هزار نفر در ۱۱ کشور اروپایی انجام گرفته که طی آن  اکثریت افراد گفته‌اند دیگر نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد. همچنین اکثر شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی معتقدند تا یک دهه دیگر، چین از آمریکا قوی‌تر خواهد شد. به همین دلیل، اتکای نظامی و دفاعی اروپا به آمریکا اشتباه است.

وبسایت رادیو فرانسه نوشت: نظرسنجی اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا به روشنی نشان می‌دهد که بحران اعتماد اروپاییان نسبت به آمریکا مستقیما با رفتار سیاسی دونالد ترامپ مرتبط است. اصرار ترامپ بر لزوم مشارکت بیشتر اروپاییان در تامین هزینه‌های دفاعی و یا خروج آمریکا از پیمان آب و هوای پاریس از جمله سیاست‌هایی بوده که نظر ملل اروپایی را نسبت به روابط با آمریکا عوض کرده است. همچنین ۵۴ درصد پرسش‌شوندگان معتقدند که اوضاع کلی جهان به‌دلیل ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ بدتر شده است. در میان ملل اروپایی‌، فقط لهستانی‌ها و مجارها با این نظر موافق نیستند.

کمتر از نیمی از پرسش‌شوندگان باور دارند که با تغییر دولت در واشنگتن، امکان دگرگونی سیاست‌های آمریکا وجود دارد. ۳۰ درصد هم می‌گویند دولت آمریکا بیش از حد گرفتار مشکلات داخلی است و فرصتی برای ترمیم موقعیت جهانی خود ندارد.

اکثر شرکت‌کنندگان در نظرسنجی ترجیح می‌دهند اروپای آینده وابستگی کمتری به آمریکا داشته باشد.

مخالفت کارگزاران با «هر حزب یک رأی» در شورای اصلاح‌طلبان

معاون دبیر کل حزب کارگزاران گفت ساز و کار جدید اصلاح‌طلبان، همان شورای سیاستگذاری قبلی است که منحل شد و صرفاً نامش عوض شده است.

روزنامه سازندگی در گزارشی می‌نویسد: در جلسه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تصمیم گرفته شد که نهادی اجماع‌ساز با حضور ۳۰ حزب دارای مجوز وزارت کشور، تشکیل شود و برای تقویت و فراگیر بودن آن ۱۰ نفر از شخصیت‌های ملی دارای مقبولیت و غیر حزبی جریان اصلاحات به عنوان عضو مشاور به آن دعوت شوند. به محض مطرح شدن نام این نهاد، اما و اگرها درباره ساز و کار و روند اجرایی آن اعم از کارکردها و نحوه ورود و تعداد اعضای حقیقی به این نهاد مطرح شد.

امیر اقتناعی، عضو شورای مرکزی و معاون استان‌های دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی در ارزیابی ساز و کار جدید می‌گوید: بعد از استعفای آقایان موسوی لاری و عارف، شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان منحل شد و در آخرین جلسه‌ای که اصلاح‌طلبان برگزار کردند به یک مجموعه جدیدی رسیدند که از نظر من این مجموعه به لحاظ ماهیت با شورای عالی سیاست‌گذاری فرق چندانی ندارد و فقط نامش را تغییر داده‌اند.

معاون کرباسچی می‌افزاید: اصلاح‌طلبان برای برون‌رفت از این وضعیت فعلی حداقل به لحاظ حزبی و به لحاظ خاستگاهی دو راه پیش رو دارند؛ یک راه که من در واقع فکر می‌کنم هدف عالی‌تری است و حالت بهتری هم هست حزب فراگیر اصلاح‌طلب است. یعنی ما به جای اینکه به ازای آدم‌های زیادی که علاقه‌مند هستند دبیر کل باشند، حزب داشته باشیم، بیاییم و تمام این افراد را تحت یک حزب بزرگ و فراگیر دور هم جمع کنیم؛ البته اگر واقعاً آنها یکی هستند و اهداف‌شان یکی است. اما اگر این امر امکان‌پذیر نیست، حالت دیگر در جریان اصلاح‌طلبی مدلی بوده که قبلاً هم حزب کارگزاران سازندگی پیشنهاد داده و اجرا نشده و آن هم، وزنی بودن حق رأی احزاب است که کارگزاران تحت ایده پارلمان اصلاحات آن را مطرح کرده و معتقد بوده که احزاب باید با یکی از اقسام سرمایه، وزن‌شان سنجیده شود.

من فکر می‌کنم این شکل که اصلاح‌طلبان هر چند وقت یک بار شورایی بدین شکل درست می‌کنند، یک بار تحت عنوان شورای عالی سیاست‌گذاری، یک بار تحت عنوان نهاد اجماع‌ساز و یک بار تحت هر عنوان دیگری، کارگشا نیست. بخش زیادی از دوستان اصلاح‌طلب هم به این موضوع معترف هستند که ایده وزنی کردن ایده درست و عادلانه‌ای است، اما هر دفعه معتقدند در شرایط فعلی نمی‌شود و باشد برای انتخابات آینده و هر بار به زمان دیگری موکول می‌کنند. من فکر می‌کنم که این یک رودربایستی بزرگی است که اصلاح‌طلبان با خودشان دارند.

وی در ادامه گفت: در بحث شخصیت‌های حقیقی نهاد اجماع‌ساز، این افراد فعال سیاسی هستند، ولی حاضر نیستند عضو هیچ حزبی شوند! یعنی مسئولیت‌پذیر نیستند و فقط قصد حضور در تصمیم‌گیری‌ها را دارند اما هیچ هزینه‌ای چه در بازه انتخابات و چه غیر انتخابات پرداخت نمی‌کنند.

تجربه ثابت کرده که همین شخصیت‌های حقیقی و حتی احزاب فصلی و بدون پشتوانه و برنامه، موقع پیروزی حضور جدی دارند، اما اگر شکستی پدید آید، حاضر به قبول مسئولیت‌ و پذیرش هزینه‌ها و عوارض آن نیستند. بدنه و خاستگاه مشخصی هم ندارند که نیاز به پاسخگویی داشته باشند.

این تمرین نیست، تمرینی این گونه، سراسر خطاست. ما دو دهه هست که داریم تمرین می‌کنیم.

یادآور می‌شود که مقارن شکست اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس، شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان (موسوم به شعسا) بی‌سر و صدا منحل شد و عارف و موسوی لاری از نایب رئیسی آن استعفا دادند.

اخیراً برخی اصلاح‌طلبان مدعی شده‌اند رفتن سراغ نامزدهای اجاره‌ای و عاریتی مانند روحانی و برخی نمایندگان مجلس دهم، موجب افتادن این طیف از چشم مردم شده اما واعظی رئیس دفتر روحانی در پاسخ گفته که عارف به عنوان نامزد اصلاح‌طلبان، فاقد رأی بود و اصلاح‌طلبان باید از روحانی متشکر باشند که به آنها پست داد.

مرعشی سخنگوی کارگزاران هم در پاسخ حجاریان که مدعی شده بود عقد نامزد نظامی و کارگزاران در آسمان بسته شده، سوابق به شدت امنیتی حجاریان و رفقایش را به رخ کشیده و طعنه زده که آنها با این سوابق امنیتی، خیلی دموکرات هستند!

اعتماد: علت ریزش بورس رفتار ارزی خطرناک دولت بود

روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد تصریح کرد؛ تصمیم دولت درباره نرخ ارز، خطرناک بود و موجب ریزش بورس و سپس قربانی کردن رئیس سازمان بورس شد.

اعتماد با اشاره به برکناری حسن قالیباف اصل از ریاست بورس در قالب استعفا نوشت: سازمان بورس هیچ‌گاه جایگاه رئیس کل بانک مرکزی یا حتی در سطح معاون وزیر را در کشور نداشته است. نباید فراموش کرد که آقای قالیباف اصل دارای سابقه علمی و تجربی خوبی در این بازار است اما قوانین حمایت چندانی از این سمت نمی‌کند. این در حالی است که زمان ریاست ایشان شاخص کل بورس تا ۲ میلیون واحد هم افزایش یافت. اگر امروز شاهد ریزش بورس هستیم این موضوع به نرخ بهره بانکی، نرخ دلار و نرخ‌گذاری‌های دستوری در حوزه خودرو، فولاد و تا کالاهای اساسی برمی‌گردد. اما به نظر می‌رسد دولت تصمیم خود را گرفته و برای نرخ دلار مانورهای خطرناکی راه انداخته این در حالی است که ذخایر ارزی و در دسترس ما محدود است و...

در صورتی که نرخ دلار زیر ۲۰ هزار تومان شکست بخورد مجدداً نرخ دلار به صورت جهشی بالا خواهد رفت و حتی مجدد به مرز ۳۰ هزار تومان خواهد رسید.

اگر وضعیت به گونه‌ای پیش برود که به توافق سیاسی نرسیم و مذاکرات به نتیجه دلخواه نرسد شوک ناگهانی به بازار ارز وارد خواهد شد و نرخ ارز با توجه به کمبودها به شدت افزایش خواهد یافت و جرقه سنگین تورمی را پیش‌رو داریم، البته در حال حاضر پیش‌بینی‌هایی از دلار ۱۵ و ۱۸ هزار تومانی می‌شود اما باز هم به نظر می‌رسد در شرایط کنونی این موضوع بیشتر یک مانور سیاسی باشد تا اقتصادی.

اعتماد در عین حال اظهارات انتقادی وزیر اقتصاد را منتشر کرده که می‌گوید: برخی دخالت‌ها مانند قیمت‌گذاری دستوری و همین طور بالا رفتن نرخ بهره بانکی، موجب بروز مشکلات اخیر شد.

مسئول صنعت بانکداری وزارت اقتصاد است نه بانک مرکزی؛ ابزار مناسب در این زمینه باید در دست وزارت اقتصاد باشد و وقتی نرخ بهره بین بانکی ناگهان شبانه به بالای ۲۰ درصد می‌رسد این موضوع روی بازار اثر می‌گذارد.»

ادای بی‌نیازی اصلاح‌طلبان پس از ۱۵ سال آویزان شدن از دیگران

عضو حزب منحله مشارکت می‌گوید ناکارآمدی دولت،‌ اصلاح‌طلبان را برای تصمیم‌گیری انتخاباتی دچار سردرگمی کرده است.

علی تاجرنیا در یادداشتی که در روزنامه آرمان منتشر شده، نوشت: موضوع ناکارآمدی در بخشی از مدیریت کلان در اجرا،‌ جریان اصلاحات را برای تصمیم‌گیری دچار سردرگمی کرده است، اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری می‌آیند، اما این آمدن با تاخیرهایی همراه خواهد بود. برای روشن شدن این مسئله باید نکات و موضوعات مختلفی را در نظر گرفت؛ یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که امروز کشور در دهه پنجم عمر خود با آن مواجه شده، «ناکارآمدی» در امور اجرایی است.

زمانی که اصلاح‌طلبان کاندیدای جدی داشتند و در دوره جدید از آقای روحانی به عنوان کاندیدای منتسب به اصولگرایان حمایت کردند،‌ شاهد این بودیم که متاسفانه نهادهایی به نوعی انتصابی در قدرت، نه تنها از منتخبان جریان اصلاحات حمایت نکردند؛ بلکه عده‌ای هم با ایجاد بحران سعی بر توقف اجرای برنامه‌های دولت داشتند. روند ناکارآمدی‌ در دوره پیش رو پررنگ‌تر خواهد شد، ‌اما در جریان اصلاحات دو مقوله فکری متفاوت وجود دارد؛ افرادی که سیاست را به‌طور «حرفه‌ای و عمل‌گرایانه» دنبال می‌کنند معتقد هستند به هر شکل ممکن باید در انتخابات ورود کرده و به نوعی بین «بد و بدتر» فرد بد را انتخاب کنیم. یعنی کاندیدایی که «معقول‌تر» است؛ ولو اینکه از طرف اصولگرایان باشد. مقوله فکری دیگر معتقد است وجود کاندیداهای حداقلی نتوانسته خواسته‌های اصلاح‌طلبان را درباره اصلاحات به نوعی تامین کند بنابراین باید به سمت و سوی «کاندیدای حداکثری» خودمان برویم یا عملا باید صحنه انتخابات را «ترک» کنیم، زیرا آن اتفاقی که باید بیفتد رخ نمی‌دهد.

گرایش اول به نوعی عدول از ارزش و چارچوب‌های اصلاح‌طلبی است و مبحث دوم نیز عدم تایید کاندیداهای اصلاح‌طلبان یا ایجاد بحران برای آنان را دربر خواهد داشت. بنابراین چنین دغدغه‌هایی، تصمیم‌گیری در این رابطه را سخت و دشوار کرده است. با توجه به مشکلاتی که اشاره شد افرادی هستند که خارج از اردوگاه اصلاح‌طلبی با «کارت اصلاح‌طلبان» بازی می‌کنند و هر از چندگاهی فلان شخص در جایی مدعی می‌شود که مورد حمایت اصلاح‌طلبان قرار داریم.

اصلاح‌طلبان از دولت روحانی تجربه خوبی ندارند، ‌با وجود اینکه آقای روحانی به طور کامل مورد حمایت «جوانان اصلاح‌طلب» قرار گرفت و از طرفی خود ایشان هم با سابقه‌ای ۴۰ ساله در مجموعه مدیریتی نظام بود؛ اما به دلایلی توفیق کافی نداشت. آقای روحانی گفتمان صحیحی را برای خود و دولتش انتخاب نکرد. بارها ادعا شده بود که «گفتمان اعتدال» یا «اعتدال‌گرایی» را دنبال می‌کنند در حالی که اعتدال گفتمان نبود؛ بلکه «روش یا یک‌ مشی» بود. همچنین روحانی به‌دلیل فقدان تیم «منسجم و کارآمد» عملا باعث شد تفکر اعتدال‌گرایی از نیروهای «بدون پشتوانه و ناکارآمد» استفاده کند. رئیس‌جمهور می‌توانست افراد توانمند اصلاح‌طلب را برای کابینه خود برگزیند،‌ اما متاسفانه بعضی اشخاص را به عنوان وزیر انتخاب کرد که تا همین ۲۰ سال پیش اصلا خبری از آنان نبود.

درباره این اظهارات گفتنی است: آویزان شدن از دیگر نامزدها به خاطر رای نداشتن، در میان مدعیان اصلاح‌طلبی مسبوق به سابقه است. به عنوان مثال، نامزد حزب مشارکت در انتخابات سال ۸۴، جایگاهی بهتر از پنجمی در میان ۸ نامزد کسب نکرد و این طیف به فاصله یک هفته(هفته دوم انتخابات) از مرحوم هاشمی رفسنجانی حمایت کردند که قبلا او را عالیجناب سرخپوش قتل‌های زنجیره‌ای وانمود کرده و ضمن ترور شخصیت، مانع از ورودش به مجلس ششم شده بودند!

این طیف برخلاف ژست «نمی‌گذارند نامزد  شویم»، در سال ۹۲ و ۹۶ هم می‌توانستند از عارف و جهانگیری حمایت کنند اما طبق نظرسنجی‌ها فهمیدند که همچنان روی دور عدم مقبولیت اجتماعی قرار دارند و بنابراین از روحانی به عنوان «نامزد اجاره‌ای»! حمایت کردند و ضمنا گفتند که تضمین وعده‌های وی هستند.

در عین حال، عینا خواسته‌ها و برنامه‌های آنها را- بعضا حتی رادیکال‌تر از خود آنها- پیش برده و همین وضعیت ناکارآمدی را که قابل کتمان نیست، به وجود آورده است. بنابراین آنها صددرصد شریک کارنامه مردودی دولت روحانی هستند که اگر غیر از این بود، نباید در سال ۹۶ مجددا از روحانی حمایت می‌کردند.

این نکته نیز گفتنی است که افراطیون مدعی اصلاحات، در انتخابات مجلس دهم، از علی لاریجانی حمایت کردند چرا که این مسیر را موجب یکدست شدن مسیر مجلس و دولت می‌دانستند.

خراسان

دستور ویژه دولت برای حمله گازانبری به زمین خواران

با توجه به گزارش یک مقام اجرایی به تعدادی از مدیران نهاد ریاست جمهوری مبنی بر وجود مشکلات اداری و مالی برای اقامه دعوی و پیگرد تخلفات افراد مرتبط با موضوعات زمین خواری و تعرض به اراضی بیت المال، یک مسئول مهم دولتی از تعدادی از اعضای کابینه خواسته است موضوع معافیت نهادهایی چون سازمان جنگل ها، سازمان امور اراضی، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان اوقاف و امور خیریه و وزارتخانه های راه و نیرو از پرداخت هزینه های دادرسی در دعاوی مربوط به موضوعات فوق را به سرعت پیگیری و نهایی کنند.

مدیران دولتی در ایام کرونا دست به جیب شوند 

یک نهاد مسئول با ارسال بخشنامه ای خطاب به تعدادی از ادارات دولتی و تشکل های صنفی، از آن ها خواسته با توجه به صدور دستوراتی مبنی بر ضرورت کاهش آثار و مدیریت تبعات ناشی از شیوع ویروس کرونا در بخش خصوصی، موضوع عدم پرداخت به موقع بدهی شرکت ها و نهادهای دولتی به تولیدکنندگان و پیمانکاران غیردولتی را در دستور کار قرار دهند و به منظور پیشگیری از بروز اختلال در روند تولید و اشتغال در واحدهای مشمول، فهرستی از این بدهی ها و نهاد پرداخت کننده را در هفته های آینده تهیه و ارسال کنند تا امکان تسویه سریع تر این ارقام فراهم شود.

ایران

انتقاد ارگان پایداری از تصمیم ارزی مجلس

 خبر اول اینکه، تصمیم‌های ارزی مجلسی‌ها برای لایحه بودجه انتقاد «رجانیوز» پایگاه اطلاع‌رسانی نزدیک به جبهه پایداری را نیز به‌همراه آورده است.در بخشی از گزارش این سایت خبری، با اشاره به اینکه مجلس درصدد است جهت رفع کسری بودجه و مقابله با انحرافات ارز، ۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کرده و نرخ ارز بودجه را از ۱۱۵۰۰ تومان به ۱۷۵۰۰ تومان افزایش دهد، آمده: این اقدام نه تنها می‌تواند تبعات اقتصادی زیادی را بر معیشت مردم داشته باشد که حتی تبعات امنیتی نیز پیدا کند.به نوشته رجانیوز، با حذف ۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی از بودجه و افزایش نرخ ارز کالاهای اساسی به ۱۷۵۰۰ تومان در سال آینده، قطعاً در بخش کالاهای اساسی شاهد تورم خواهیم بود که این تورم علاوه بر اینکه بر اقشار ضعیف جامعه، بیشترین تأثیر را خواهد داشت، موجب رشد تورم در کل اقتصاد نیز خواهد شد. در ادامه این گزارش پیش‌بینی شده در این صورت قیمت هرکیلو مرغ از ۲۲ هزار تومان به چیزی حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان برسد. به نظر می‌رسد مجلس که در اموری همچون قانون اقدام راهبردی جهت لغو تحریم‌ها ریل‌گذاری صحیحی انجام داده است بهتر است از ابزارهای خود برای فشار وارد کردن به دولت در خصوص اصلاح سیستم توزیع کالاهای اساسی استفاده کند و به سمت تصمیماتی که تبعات سنگین و مبهم معیشتی دارد حرکت نکند.

گفت‌وگوی تلفنی بایدن و جانسون درباره ایران

خبر دیگر اینکه،  کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن رئیس‌جمهوری امریکا و بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس در مورد ایران گفت‌وگوی تلفنی داشتند. به گزارش ایرنا به نقل از بیانیه کاخ سفید، رئیس‌جمهوری امریکا و نخست‌وزیر انگلیس طی گفت‌وگوی تلفنی‌شان بر لزوم هماهنگی دو طرف در برخی اولویت‌های سیاست خارجی از جمله چین، ایران و روسیه رایزنی کردند.   بر این اساس همچنین بایدن در این گفت‌وگو از تمایلش برای تقویت روابط ویژه میان دو کشور، احیای روابط فراآتلانتیک، تأکید بر نقش حیاتی ناتو در امور دفاعی مشترک نیز سخن به میان آورد. همچنین جیک سالیوان مشاور امنیت ملی جدید دولت امریکا در اولین تماس تلفنی با همتای صهیونیستی خود درباره مسائل مختلف به بحث و رایزنی پرداختند. بنابر گزارش پایگاه خبری اکسیوس، ایران یکی از موضوعات مورد بحث میان دو طرف بوده است.جیک سالیوان در روزهای اخیر علاوه بر این با همتایان خود از انگلیس، فرانسه، آلمان، ژاپن و کره جنوبی به‌صورت تلفنی گفت‌وگو کرده است.

 تحلیل رسانه‌های غربی از انتصاب احتمالی رابرت مالی

 شنیدیم که،  مطرح شدن احتمال انتصاب رابرت مالی به‌عنوان نماینده ویژه دولت امریکا در امور ایران از سوی جو بایدن، با توجه به نوع نگاه این دیپلمات آشنا به امور ایران، در کانون توجه برخی رسانه‌های بین‌المللی قرار گرفت.به گزارش ایرنا، رسانه‌های غربی و امریکایی در گزارش‌هایی به این موضوع اشاره کردند که در صورت انتصاب رابرت مالی به‌عنوان نماینده ویژه دولت بایدن در امور ایران، این انتصاب می‌تواند به مفهوم جدی‌تر شدن تمایل دولت جدید امریکا به برجام و آغاز دیپلماسی با ایران باشد.نشریه انگلیسی «ایندیپندنت» نوشت: این انتصاب می‌تواند به منزله خواست بایدن برای مذاکره با ایران باشد.تارنمای خبری دویچه‌وله آلمان نیز با پرداختن به انتشار این خبر نوشت: در صورت تحقق و انتصاب رابرت مالی به‌عنوان مسئول امور ایران؛ عملاً این انتخاب پیامی از سوی دولت بایدن به جمهوری اسلامی ایران در رابطه با آمادگی امریکا برای بازگشت به توافق هسته‌ای خواهد بود.رسانه امریکایی بلومبرگ نیز نوشت که معرفی «رابرت مالی» از سوی بایدن به سمت نماینده ویژه در امور ایران، چراغ سبزی به تهران است.

 توقیف نفتکش ایرانی در آب های ساحلی اندونزی

 دست آخر اینکه، گارد ساحلی اندونزی از توقیف یک نفتکش ایرانی در آب های ساحلی این کشور خبر داد. به گزارش فارس به نقل از سی ان ان، گارد ساحلی اندونزی دیروز (یکشنبه) از توقیف یک‌ نفتکش ایرانی (MT Horse) و یک‌ نفتکش پانامایی (MT Frea) در آب های ساحلی «پونتیاناک» اندونزی به دلیل ایجاد آلودگی نفتی ناشی از انتقال محموله نفتی روی دریا (کشتی به کشتی) و خاموشی ردیاب، خبر داده است. مقامات اندونزی این انتقال محموله را «غیر قانونی» خوانده‌اند. گشت آژانس امنیت دریانوردی اندونزی اعلام کرده است که سامانه های ناوبری و راداری این دو نفتکش خاموش بوده و به طور اتفاقی آنها را ردیابی کرده است. گفته شده نفتکش ایرانی از ونزوئلا بارگیری کرده بود اما مبدأ خود را بندر«فجیره» امارات متحده عربی ثبت کرده است.

آرمان ملی

اقتصاد به اعتماد نیاز دارد

رئیس مجلس راه مقابله با دشمن را قوی شدن دانست و گفت: به قدرت‌هایی که خوی استکباری دارند نمی‌توان اعتماد کرد. محمدباقر قالیباف افزود: بن‌بستی روبه‌روی ما نیست، ما باید با رفتارهای معقول و برآمده از خرد در مجلس تصمیم بگیریم، ما نیازمند اعتمادسازی هستیم، اعتماد بزرگ‌ترین سرمایه اجتماعی هر جامعه‌ای است اما متأسفانه ما اعتمادسازی را نمی‌دانیم، اقتصاد بیش از هر چیزی به اعتماد و آرامش در جامعه نیاز دارد و ثبات در اقتصاد و سپس رشد اقتصادی و آسایش جامعه به همین موضوع برمی‌گردد که در یک قدمی ما است. وی تصریح کرد: ما مصمم هستیم در بودجه 1400 و در برنامه هفتم توسعه بر مبنای همین مسیر گام برداریم و منتظریم از نظرات اتاق بازرگانی به صورت همواره و در کنار هم استفاده کنیم زیرا شما می‌توانید اقتصاد را مردمی کنید و اقتصاد مقاومتی را دنبال کنید.

مرحوم خسروشاهی از پیشگامان وحدت جهان اسلام بودند

وزیر امور خارجه با بیان این موضوع که همواره یاد و خاطره مرحوم خسروشاهی در بین جامعه نخبگان ایران زنده و پرفروغ خواهد بود، گفت: مرحوم خسروشاهی در مراحل دیپلماسی با اقشار مختلف جوامع اسلامی ارتباط برقرار می‌کردند و همواره ایشان یک مبارزه انقلابی بودند که جایشان در بین ما خالی است. محمدجواد ظریف اظهار داشت: مرحوم خسروشاهی از پیشگامان تقریب و وحدت جهان اسلام بودند، به مرحوم سیدجمال‌الدین اسدآبادی عشق می‌ورزیدند و ایشان را برای بیداری اسلامی سرمشق خود قرار داده بودند. همواره در معرفی نهضت اسلامی در داخل ایران و در جهان اسلام فعالیت داشتند؛ حتی زمانی که در واتیکان نیز بودند سعی می‌کردند همگان را با جهان اسلام آشنا کنند.

تاکید بر نفوذناپذیری در مقابل فشار

دادستان تهران در دیدار با مدیران و قضات دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی تهران بر اهمیت استقلال رأی قضات، بی‌اعتنایی آنان به حواشی پرونده‌ها و نفوذناپذیری در مقابل فشار جریان‌ها و اراده‌های معطوف به تاثیرگذاری بر روند رسیدگی‌ها و انحراف پرونده‌ها تاکید کرد و گفت: کیاست و زیرکی و مقاوم‌سازی خود در مقابل آسیب‌ها، تهدیدها و لغزش‌ها لازمه کار در دادسرای ویژه جرائم اقتصادی است. علی القاصی‌مهر ضمن تشریح اهمیت رسیدگی به جرائم اقتصادی در جلب اعتماد افکار عمومی به قوه قضاییه در سطح کلان اظهار کرد: بخش عمده‌ای از عملکرد قوه قضائیه در گروی عملکرد دادسرا و دادگاه‌های جرائم اقتصادی است؛ چراکه عمده پرونده‌های کلان اقتصادی در این حوزه رسیدگی می‌شود. وی افزود: اجرای صحیح عدالت و قانون در کوتاه کردن دست مفسدین از بیت‌المال و اموال عمومی مسئولیت بسیار سنگین، مهم و اثرگذاری در گستره ملی و فراملی دارد.

تلاش‌ها تا ریشه‌کنی کامل کرونا

فرمانده کل سپاه وقتی از آخرین اقدامات آنان در زمینه مقابله با کرونا و اجرای طرح سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی آگاه شد، اظهار کرد: این طرح توانسته است در مدتی کوتاه اعجازگونه عمل و از این طریق آمار فوتی‌های ناشی از ابتلا به بیماری کرونا را دورقمی کند. سردار سرلشکر حسین سلامی ابراز امیدواری کرد این تلاش‌ها و مجاهدت‌ها با همان جدیت و انگیزه تا ریشه‌کنی کامل بیماری کرونا در کشور ادامه یابد. وی اضافه کرد: کاهش آمارهای مربوط به ابتلا و مرگ‌ومیر کرونا نباید انگیزه‌ها را برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و نیز تلاش‌ها را برای مقابله با آن کاهش دهد. فرمانده کل سپاه خاطر نشان کرد: تجربه نشان داده است کرونا هرگز به خودی خود از بین نمی‌رود؛ بلکه کاهش آمارهای ابتلا و مرگ‌ومیر آن در نتیجه رعایت دستورالعمل‌ها و افزایش تلاش‌ها برای مقابله با آن است.

صدای زنگ فروپاشی اردوگاه لیبرال کاپیتالیستی

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: چگونگی برگزاری تحلیف رئیس‌جمهور جدید آمریکا نشان می‌دهد، زنگ فروپاشی در اردوگاه لیبرال کاپیتالیستی به‌صدا درآمده است. اسدا... بادامچیان در مواضع هفتگی خود با اشاره به برگزاری مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری بایدن زیر نظر 25 هزار نیروی پلیس، گارد ملی و ارتش آمریکا، اظهار داشت: این صدای فروریزی بنای لیبرال کاپیتالیسم است. زنگ افول نظام سرمایه‌داری را مدت‌ها بود نخبگان آمریکا و فیلسوفان سیاسی به ‌صدا درآورده بودند، اما انتخابات اخیر آمریکا نشان داد این زنگ صدای فروپاشی می‌دهد و اکنون دنیا در آمریکا شاهد دو جمهور و یک رئیس‌جمهور است. وی افزود: بایدن با وجود ترامپ که یکی از شکاف‌های بزرگ در جامعه آمریکا را نمایندگی می‌کند در چهار سال آینده به مشکلات فراوانی از جمله درگیری‌های پنهان و آشکار دچار می‌شود؛ آن هم در شرایطی که کار به اردوکشی‌های خشونت‌آمیز خیابانی کشیده شده است.

توقیف نفتکش ایرانی توسط اندونزی

به گزارش سی ان ان، آژانس امنیت دریانوردی اندونزی دو نفتکش را در ساحل منطقه پونتیانک این کشور توقیف کرده است. اخبار منتشر شده حاکی از آن است که یکی از این نفتکش‌ها ایرانی است و دیگر با پرچم پاناما تردد می‌کرده است. مقامات اندونزی گفته‌اند که دلیل توقیف این دو نفتکش انتقال غیر قانونی نفت بین آنها بوده است.آژانس مذکور طی بیانیه ‌ای گفته که نام نفتکش ایرانی هورس و نام نفتکش پانامایی فری است. گشت آژانس امنیت دریانوردی اندونزی اعلام کرده است که سامانه‌های ناوبری و راداری این دو نفتکش خاموش بوده و به طور اتفاقی آنها را ردیابی کرده است

 

منبع: دانا

کلیدواژه: شورای عالی سیاست مرحوم خسروشاهی اصلاح طلبان گفت وگوی تلفنی جرائم اقتصادی کالاهای اساسی جریان اصلاحات ریاست جمهوری نظر می رسد نفتکش ایرانی جریان اصلاح رئیس جمهوری حمایت کردند رابرت مالی رئیس جمهور جهان اسلام تصمیم گیری امور ایران هزار تومان اصلاح طلبی ریزش بورس دو نفتکش نرخ دلار خواهد شد نرخ ارز تلاش ها یک بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۹۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوقطبی خطرناک برای بایدن/ اعتراضات دانشجویی شگفتی انتخابات را رقم خواهد زد؟

رسول سلیمی: اعتراض دانشجویان در دانشگاه‌های امریکا به مسئله جدیدی برای بایدن تبدیل شده است. بایدن که اکنون رئیس‌جمهور امریکا است چند ماهی با انتخابات ریاست‌جمهوری آینده فاصله دارد و رقیب او دونالد ترامپ تاکنون توانسته به‌خوبی سیاست‌های او در برابر اسرائیل و فلسطینی‌ها به چالش بکشد. مخمصه برای بایدن آنجا است که سیاست دولت او در برابر اسرائیل به دوقطبی در جامعه امریکا برای حمایت یا مخالفت با جنگ اسرائیل در غزه منجر شده است.

این دوقطبی، دولایه از جامعه مسلمانان و یهودیان امریکا را در برابر یکدیگر قرار داده است. حامیان اسرائیل و حماس و حامیان جنگ یا صلح در دو سوی این دو طیف در برابر یکدیگر قرار گرفتند. جنگ غزه هنوز پایان نیافته و برنامه نتانیاهو برای ورود به شهر رفح بار دیگر بایدن را در برابر فشار مضاعفی از سوی افکار عمومی امریکا قرار داده است. آنچه قابل‌توجه است نه‌تنها نحوه گسترش این تلاش است، بلکه تنوع شگفت‌انگیز دانشجویان درگیر در تظاهرات علیه جنگ است. مطمئناً دانشجویان عرب امریکایی وجود دارند که دانشجویان دیگر از هر نژاد و اعتقادی به آنها پیوسته‌اند و این زنگ خطری برای دولت بایدن است که بلوک جوانان حائز ویژگی رأی را در صف‌آرایی در برابر خود ببیند.

البته این تمام ماجرا نیست و هستند سیاستمدارانی که در کنگره بر آتش اعتراضات دانشجویی می‌دمند تا آن را علیه دولت شعله‌ور کنند. از جمله اینها، رهبری جمهوری‌خواهان کنگره و چند سازمان یهودی طرف‌دار اسرائیل است که تلاش می‌کنند این تظاهرات را به‌عنوان کنشی یهودی‌ستیزانه و تهدیدی برای امنیت دانشجویان یهودی نشان دهند. از سوی دیگر رهبری جمهوری‌خواهان و گروه‌های کوچک اما بانفوذ رهبران یهودی با اتکا به شبکه‌های اجتماعی استدلال می‌کنند که شعارهایی که توسط برخی از دانشجویان استفاده شده ذاتاً یهودی‌ستیزانه است.

تأثیر رای جوانان بر سرنوشت سیاسی بایدن

در چنین شرایطی سیاست‌های جو بایدن و دموکرات‌ها در برابر اسرائیل که هزاران دانشجو را در سراسر کشور به اعتراض واداشته، می‌تواند بر رأی جوانان به بایدن اثرگذار شود و به شانس انتخاب مجدد او ضربه بزند. چه آنکه در روزهای گذشته هزاران دانشجو در دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده به تظاهرات طرف‌دار فلسطین پیوسته‌اند. جنگ اسرائیل در غزه بیش از ۳۴ هزار نفر را کشته است اما دولت بایدن در پاسخ به این اعتراضات، به جای اقناع معترضان، با برخورد پلیسی و سکوت روسای دانشگاه موجب تداوم اعتراضات شد.

درحالی‌که دولت بایدن به حمایت گسترده از اسرائیل ادامه می‌دهد، دولت او به طور فزاینده‌ای به کانون انتقاد جوانان تبدیل شده است. گاردین به استناد نظرسنجی‌ها گزارش داده که حمایت جوانان امریکایی از بایدن از سال ۲۰۲۰ تا به امروز کاهش‌یافته است. ازاین‌رو باتوجه‌به اینکه بایدن در چندین ایالت کلیدی از ترامپ عقب‌مانده، او نمی‌تواند از بلوک رأی جوانان که بخش قابل‌توجهی از سازمان رأی دموکرات‌ها را تشکیل می‌دهند، دست بکشد. در ماه آوریل، یک نظرسنجی در هاروارد نشان داد که بایدن در میان افراد ۱۸ تا ۲۹ساله هشت درصد از ترامپ پیشی گرفته، اما این میزان نسبت به نظرسنجی دیگری که در سال ۲۰۲۰ برگزار شده بود، کاهشی بوده است. در همین نظرسنجی ۵۱ درصد از جوانان امریکایی گفته بودند که از آتش‌بس دائمی در غزه حمایت می‌کنند، درحالی‌که تنها ۱۰ درصد گفتند که مخالف هستند. نزدیک به ۶۰ درصد از افراد ۱۸ تا ۲۹ساله گفتند که کشور "در مسیر اشتباه" قرار دارد و تنها ۹ درصد معتقدند که "همه چیز به‌طورکلی در مسیر درست قرار دارد".

هر روزی که دموکرات‌ها برای آتش‌بس دائمی، راه‌حل دو کشور و به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین به توافق نمی‌رسند، جوانان بیشتری از دموکرات‌ها ناامید می‌شوند. در این راستا کاخ سفید گفته که بایدن مخالفت آشکار خود را با حمله اسرائیل به شهر رفح در غزه، جایی که حدود ۱.۴ میلیون فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در آخر هفته تکرار کرده است؛ اما توقف حمله به رفح تنها در شرایطی رخ خواهد داد که اسرائیل و حماس بر سر توافقی میان‌مدت به نتیجه برسند.

چالش جنبش‌های دانشجویی برای رؤسای جمهور امریکا

چالش اعتراضات دانشجویی برای رؤسای جمهوری که در امریکا در آستانه انتخابات هستند از تاریخی پرفرازونشیب برخوردار است. در سال ۱۹۶۸ زمانی که لیندون جانسون ششمین رئیس جمهور امریکا، در حال آماده سازی کمپین انتخاب مجدد خود بود، با اعتراضات ضد جنگ ویتنام مواجه شد و مجبور شد کمپین انتخاباتیش را متوقف کند تا نیکسون که آن زمان رقیب انتخاباتیش بود به پیروزی برسد ... این اعتراضات که در سال ۱۹۶۵ اغاز شده بود، تنها دلیل خروج جانسون از انتخابات مقدماتی حزب دموکرات نبود، اما نقش مهمی در آن مقطع ایفا کرد. جانسون معاون جان اف کندی رئیس‌جمهور آمریکا بود که در پی قتل او در سال ۱۹۶۳ در شهر دالاس ایالت تگزاس به مقام ریاست جمهوری رسیده بود.

جنبش دوران ویتنام در مقیاس بسیار بزرگ‌تر از تظاهرات فعلی دانشجویان رشد کرد، اما حالا و در سال ۲۰۲۴ شواهدی وجود دارد که جنبش دانشجویی امریکا در حال تکامل و رشد است تا آنجا که توانسته بیش از ۵۰ اردوگاه چادر، در دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده برای تداوم اعتراضات بر پا کند. از این رو پاسخ سخت دولت بایدن به اعتراضات دانشجویی، نه تنها انها را سرکوب نخواهد کرد بلکه این اقدام، اعتراضات را گسترش خواهد داد و انها را تقویت خواهد کرد.

اثرگذاری جنبش دانشجویی بر انتخابات ۲۰۲۴ امریکا

ناظران سیاسی معتقدند اگر اعتراضات علیه رفتار اسرائیل و علیه سیاست‌های بایدن در برابر اسرائیل ادامه یابد، مسئله‌ای برای ترامپ ایجاد نخواهد کرد و یک چالش منحصربه‌فرد برای بایدن باقی خواهد ماند. چه آنکه در نظرسنجی گالوپ در ماه مارس، ۷۱ درصد جمهوریخواهان در مقایسه با تنها ۳۶ درصد دموکرات‌ها، گفتند که "اقدام نظامی اسرائیل در غزه" را تایید می‌کنند. بنابراین مهم‌ترین چالش اعتراضات دانشجویی برای دموکرات‌ها باقی خواهد ماند.

از سوی دیگر آنچه بایدن برای پیروزی نیاز دارد، مشارکت دموکرات‌ها است. کارشناسان مسائل امریکا معتقدند اگر بایدن حتی ۱۰ درصد از آرای دموکرات‌ها را از دست بدهد و حتی اگر این رأی به ترامپ نرسد، شانس انتخاب مجدد بایدن کم خواهد بود. به عبارت بهتر، کاهش مشارکت بیش از هر کسی به کمپین انتخاباتی بایدن ضربه خواهد زد. در چنین شرایطی این نگرانی وجود دارد که بلوک جوانان معترض اگرچه به ترامپ رأی نخواهند داد؛ اما به‌احتمال زیاد آنها یا به شخص ثالثی رأی می‌دهند یا اصلاً رأی نخواهند داد.

۳۱۱۲۱۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902101

دیگر خبرها

  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • دوقطبی خطرناک برای بایدن/ اعتراضات دانشجویی شگفتی انتخابات را رقم خواهد زد؟
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران